Κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα στο φούρνο με πατάτες αλα ντ’ αλα ΣΝΟΥΠΥ

Κότα με πατάτες στο φούρνο, μια κλασική αξία.

Ένα πολύ αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους, σερβίρεται άνετα είτε προορίζεται για το οικογενειακό γεύμα, είτε πρόκειται για τραπέζι με καλεσμένους.
Πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπο.
Δεν κοστίζει ακριβά και ετοιμάζεται στα γρήγορα χωρίς πολύ κόπο.
Η τραγανή πετσούλα, το ζουμερό κρεατάκι και οι πεντανόστιμες ξεροψημένες πατατούλες μας κάνουν να ξερογλειφόμαστε και η αναμονή να είναι βασανιστική καθώς ψήνεται και η μυρωδιά που σκορπίζει στο σπίτι δεν βοηθάει καθόλου την κατάσταση!

Αυτό το φαγητό ακόμα και στην πιο απλή εκδοχή του, δηλαδή με λεμονάκι και ριγανίτσα, παραμένει ανεπανάληπτο.
Σήμερα όμως θα σας δείξω τι μπορείς να κάνεις όταν θέλεις να το περιποιηθείς λίγο περισσότερο αλλά να το απολαύσεις πολύ καλύτερα.
Και με ένα ζουμάκι πεντανόστιμο, πηχτό και δεμένο να γλείφεις τα δάχτυλα σου!
Αυτό ακριβώς έκαναν τα φιλαρακια μου , όταν τους τσάκωσα στην κουζίνα να γλείφουν το ζουμάκι που είχε μείνει στο ταψί.
Κι όταν τους μάλωσα επειδή έγλειφαν το ταψί, μου απάντησαν…. μα αφού είπες είναι αγένεια να γλείφουμε το πιάτο….οχι το ταψι και με αποστόμωσαν!

Τι θα χρειαστούμε…

1 κοτόπουλο
8 μέτριες πατάτες, υπολογίζω 2 μέτριες πατάτες σε κάθε μερίδα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ. σούπας μέλι
1 κ. σούπας μουστάρδα, αν έχω Dijon την προτιμώ
1-2 λεμόνια, εξαρτάται από πόσο χυμό θα βγάλουν τα λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα

Πώς θα το φτιάξουμε…

Εγω το τεμαχισα στα 4 γιατι αλλοι τρωνε μονο στηθος οποτε……

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε στην άκρη.

Αφαιρεστε το στήθος αν δεν σας αρέσει καθόλου ψητό, αλλά μας αρέσουν όλα τα υπόλοιπα.
Χρησιμοποιώ το στήθος σε άλλες συνταγές μερικές από τις οποίες σας έχω δώσει, αλλά έρχονται πολύ περισσότερες.
Αν όμως εσάς σας αρέσει ψητό, τότε μην το αφαιρέσετε.

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες όπως στην φωτογραφία ή ακόμα και ακορντεόν.
Ρίχνουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη και γλυκιά πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά.
Τις στρώνουμε όμορφα στο ταψί και τοποθετούμε το κοτόπουλο στο κέντρο

Νικολας Χατζηπαναγιωτιδης

http://akrogiali-pizzeria.gr/